Search
Close this search box.

HPSSC Hamirpur Staff Nurse Exam Question Answer Set-4

Facebook
WhatsApp
Telegram

 HPSSC Hamirpur Staff Nurse Exam Question Answer Set-4

HPSSC Hamirpur Staff Nurse Exam Question Answer Set-4
HPSSC Hamirpur Staff Nurse Exam Question Answer Set-4

1. Never palpate both carotid and symmetrical pulse at same time because-

Answer:- Excessive pressure may obstruct blood flow to the brain



2. An indicator of fluid balance-

Answer:- Hemoglobin



3. It is a occupation of ethical components, devoted for the promotion of human
and social welfare-

Answer:- Profession



4. The target of millennium Development Goals in India is-

Answer:- Eradicate extreme poverty



5. Inhalation of cotton fiber dust over long period of time is known as-

Answer:- Byssinosis



6. The side effects of sublingual Nitro-glycerin are-

Answer:- Headache, hypotension, tachycardia


7. Hypoxia means-

Answer:- Lack of oxygen in tissues

8. Clinical sign of death-

Answer:- Dilated pupil


9. The most important technique in preventing and controlling transmission of
pathogens is-

Answer:- Hand washing


10. The normal amount of oxygen in the arterial blood should be in the range of-

Answer:- 80 – 100 mm of Hg

11 The type of restrains to prevent the patient pulling a catheter, iv lines and Hair
etc.

Answer:- Mitten

12. The flow rate (drops/mt) of 800 ml Ringer lactate solution for 10 Hours
transfusion through macro drip set-

Answer:- 20 drops/mt

13. Dengue infection is caused by-

Answer:- Aedes aegypti virus

14. One of the diagnostic test for Tuberculosis-

Answer:-. Mantoux test

15. The aim of Advance Life Support is-

Answer:-To restore spontaneous heart beat and respiration

Read More:-

👉HPSSSB STAFF NURSE EXAM TEST SERIES :- BUY NOW






                                    Join Our Telegram Group

Himexam official logo
Sorry this site disable right click
Sorry this site disable selection
Sorry this site is not allow cut.
Sorry this site is not allow copy.
Sorry this site is not allow paste.
Sorry this site is not allow to inspect element.
Sorry this site is not allow to view source.
error: Content is protected !!