Daily HP GK Important Question Answer In English Set-8
||Daily HP GK Important Question Answer in English Set-8||Daily Himachal Pradesh GK Important Question Answer in english Set-8||
71. Apple Research Institute is situated in
Answer-Mashobra
72. Samuel Iwans Stokes worked at which place in the year 1904 which was in the grip of leprosy disease at that time?
Answer:-Sabathu Lepor Home Colony
73. Who gave the title of Pahari Gandhi to Baba Kanshiram of Dehra Gopipur (Kangra)?
Answer-Jawahar Lal Nehru
74. On whose name, the name of Garden and Forestry University, Nauni (Solan) been kept ?
Answer-Dr. Yashwant Singh Parmar
75. Nicholas Rorik, who is also known by the name of Majarishi has made 7,000 paintings on Himalaya. He was related to which country?
Answer – Russia
76. Which person of H.P. has established a world record in typing ?
Answer-Rajendra Singh
77. Who was Aniruddh Chand?
Answer-Son of Sansar Chand-II
78. The tomb of which British Viceroy is situated in Dharamshala ?
Answer-Lord Elgin
79. Which cine actor of H.P. has worked as Chairman of Film Board?
Answer-Anupam Kher
80. The birth place of Chandradhar Sharma Guleri is
Answer-Jaipur
👉अक्टूबर 2021 से अक्टूबर 2022 तक HPSSC द्वारा पूछे गए HP GK के सभी प्रश्न उत्तर
👉अगस्त 2021 से अगस्त 2022 तक HPSSC द्वारा पूछे गए INDIAN GK के प्रश्न उत्तर
👉HPSSC Sub Inspector Exam Test Series 2023(Total Test 10 With Answer Key) @Start 25 November 2022
👉HPSSC JOA IT (Post Code-965,1000) Exam Test Series 2022(Total 10 Test with Answer Key )
Join Our Telegram Group :- Himexam

Hello everyone! My name is Gaurav, My aim is to provide quality educational content, free study materials, and exam preparation resources to help students and job aspirants achieve their goals. I believe quality education should be accessible to everyone.







